Постои подобар начин да се филтрира горивото. Филтерите за гориво на Donaldson помагаат да се спречи предвременото абење на инјекторот и пумпата со доставување на чисто гориво до вашиот мотор. Повеќе

Donaldson произведува филтери за гориво за дизел мотори кои ги исполнуваат или надминуваат барањата на производителот на Вашата опрема.

 

 

Во случај кога во горивото ќе се појави вода, скапоцените делови на дизел моторите се изложени на големо оптоварување и оштетување. Тогаш најдобро е да ги користите сепараторите за вода од Donaldson. Новите китови содржат се што е потребно да се заменат постојните системи кои содржат многу скапи филтери и на тој начин да имате директна заштеда. Повеќе


Филтерите за гориво имаат задача да ги задржат нечистотијата од горивото за да не навлезат во моторот на возилото. Денешните системи за вбризгување на горивото се изработени со  многу мали толеранции и се многу осетливи на нечистотии. Во случај на неквалитетен филтер за гориво најчесто страдаат пумпата за гориво и инјекторите и се опаѓаат перформансите на моторот.

 

Филтрола филтер има комплетен асортиман на филтери за гориво почнувајќи од постарите, па се до најсовремените возила. Гаранцијата од производителот важи за секое парче добавено он нашата фирма.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer