DONALDSON стратегија за успех

Donaldson не се стреми кон ништо помалку од најдоброто. Овој стремеж кон достигнување на високи перформанси е базиран на конкурентскиот настап на пазарот.

Визија

На врвот на пирамидата е Визијата – Да се биде светски лидер во решенија од областа на филтрацијата. Donaldsonправи три работи да успее во тоа: Супериорна технологија, квалитетна поддршка на своите клиенти и обезбедување на најдобра вредност.

Мисија
Три зборови ја претставуваат мисијата: подобрување, унапредува и заштита. Тоа се три моќни зборови кои помагаат во дефинирањето на приоритетите за иднината. Donaldson го подобрува животот на луѓето, унапредува функционирањето на опремата и ја заштитува околината.

Вредности на Donaldson
Активностите кои ги спроведува Donaldson, мора да се водени од три клучни вредности: интегритет, почитување и посветеност.

Интегритет

Обврска да се покажат највисоки етички стандарди преку сите активности.

Почитување

Donaldson ја поттикнува соработката и тимската работа.

Посветеност

Потполна посветен кон постигнување на целите, сметајќи на поединечната одговорност.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer